Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (2024)

Students of Grade 3 can get a strong foundation by referring to the Eureka Math Book. It was developed by highly professional mathematics educators and the solutions prepared by them are in a concise manner for easy grasping. To achieve high scores in Grade 3, students need to solve all questions and exercises included in Eureka Grade 3 Book.

Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 12 Answer Key

Teachers and students can find this Eureka Book Answer Key for Grade 3 more helpful in raising students’ scores and supporting teachers to educate the students. Learning activities are the best option to educate elementary school kids and make them understand the basic mathematical concepts like addition, subtraction, multiplication, division, etc. Grade 3 elementary school students can find these fun-learning exercises for all math concepts through the Eureka Book.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Pattern Sheet Answer Key

Multiply

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (1)

Answer:
8 x 1 = 8, 8 x 2 = 16, 8 x 3 = 24, 8 x 5 = 40, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, 8 x 10 = 80, 8 x 5 = 40, 8 x 6 = 48, 8 x 5 = 40, 8 x 7 = 56, 8 x 5 = 40, 8 x 6 = 48, 8 x 5 = 40, 8 x 7 = 56, 8 x 5 = 40, 8 x 8 = 64, 8 x 5 = 40, 8 x 9 = 72, 8 x 5 = 40, 8 x 10 = 80, 8 x 6 = 48, 8 x 5 = 40, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 6 = 48, 8 x 8 = 64, 8 x 6 = 48, 8 x 9 = 72, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 7 = 56, 8 x 9 = 72, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 6 48, 8 x 8 = 64, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, 8 x 9 = 72, 8 x 6 = 48, 8 x 9 = 72, 8 x 7 = 56, 8 x 9 = 72, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, 8 x 8 = 64, 8 x 6 = 48, 8 x 9 = 72, 8 x 7 = 56, 8 x 9 = 72, 8 x 6 = 48, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, 8 x 7 = 56, 8 x 6 = 48, 8 x 8 = 64.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the table of 8 and multiply.
8 x 1 = 8, 8 x 2 = 16, 8 x 3 = 24, 8 x 5 = 40, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, 8 x 10 = 80, 8 x 5 = 40, 8 x 6 = 48, 8 x 5 = 40, 8 x 7 = 56, 8 x 5 = 40, 8 x 6 = 48, 8 x 5 = 40, 8 x 7 = 56, 8 x 5 = 40, 8 x 8 = 64, 8 x 5 = 40, 8 x 9 = 72, 8 x 5 = 40, 8 x 10 = 80, 8 x 6 = 48, 8 x 5 = 40, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 6 = 48, 8 x 8 = 64, 8 x 6 = 48, 8 x 9 = 72, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 7 = 56, 8 x 9 = 72, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 6 48, 8 x 8 = 64, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, 8 x 9 = 72, 8 x 6 = 48, 8 x 9 = 72, 8 x 7 = 56, 8 x 9 = 72, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, 8 x 8 = 64, 8 x 6 = 48, 8 x 9 = 72, 8 x 7 = 56, 8 x 9 = 72, 8 x 6 = 48, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, 8 x 7 = 56, 8 x 6 = 48, 8 x 8 = 64.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (2)

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Problem Set Answer Key

Question 1.
Each Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (3) has a value of 9. Find the value of each row. Then, add the rows to find the total.

a. 6 × 9 = ___54____
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (4)
6 × 9 = (5 + 1) × 9
= (5 × 9) + (1 × 9)
= 45 + ___9__
= __54___

Answer:
6 x 9 = 54.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
6 x 9 = ( 5 + 1 ) x 9.
( 5 x 9 ) + ( 1 x 9 )
45 + 9
54.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (5)

b. 7 × 9 = ____63___
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (6)
7 × 9 = (5 + __2__) × 9
= (5 × 9) + (__2__ × 9)
= 45 + __18___
= ___63__

Answer:
7 x 9 = 63.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
7 x 9 = ( 5 + 2 ) x 9.
( 5 x 9 ) + ( 2 x 9 )
45 + 18.
63.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (7)

c. 8 × 9 = ___72____
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (8)
8 × 9 = (5 + ___3__) × 9
= (5 × 9) + (___3__ × __9___)
= 45 + __27___
= __72___

Answer:
8 x 9 = 72.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
8 x 9 = ( 5 + 3 ) x 9.
( 5 x 9 ) + ( 3 x 9 )
45 + 27.
72.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (9)

d. 9 × 9 = ____81___
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (10)
9 × 9 = (5 + ___4__) × 9
= (5 × 9) + (__4___ × ___9__)
= 45 + __36___
= __81___

Answer:
9 x 9 = 81.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
9 x 9 = ( 5 + 4 ) x 9.
( 5 x 9 ) + ( 4 x 9 )
45 + 36.
81.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (11)

Question 2.
Find the total value of the shaded blocks.

a. 9 × 6 = 54
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (12)
9 sixes = 10 sixes – 1 six
=__60___ – 6
= __54___

Answer:
9 x 6 = 54.

Explanation:
In the above-given equation,
given that,
9 sixes = 10 sixes – 1 six.
60 – 6.
54.

b. 9 × 7 = 63
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (13)
9 sevens = 10 sevens – 1 seven
= __70___ – 7
= __63___

Answer:
9 x 7 = 63.

Explanation:
In the above-given equation,
given that,
9 sevens = 10 sevens – 1 seven.
70 – 7.
63.

c. 9 × 8 = 72.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (14)
9 eights = 10 eights – 1 eight
= __80___ – 8
= __72___

Answer:
9 x 8 = 72.

Explanation:
In the above-given equation,
given that,
9 eights = 10 eights – 1 eight.
80 – 8.
72.

d. 9 × 9 = 81.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (15)
9 nines = 10 nines – 1 nine
= __90___ – __9___
= __81___

Answer:
9 x 9 = 81.

Explanation:
In the above-given equation,
given that,
9 nines = 10 nines – 1 nine.
90 – 9.
81.

Question 3.
Matt buys a pack of postage stamps. He counts 9 rows of 4 stamps. He thinks of 10 fours to find the total number of stamps. Show the strategy that Matt might have used to find the total number of stamps.

Answer:
9 x 4 = 36.

Explanation:
In the above-given equation,
given that,
9 fours = 10 fourss – 1 four.
40 – 4.
36.

Question 4.
Match
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (16)

Answer:
3 x 9 = 27, 45 / 9 = 5.
9 x 9 = 81, 9 / 9 = 1.
8 x 9 = 72, 90 / 9 = 10.
9 x 4 = 36, 72 / 9 = 8.
2 x 9 = 18, 54 / 9 = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the multiplication and division of 9.
3 x 9 = 27, 45 / 9 = 5.
9 x 9 = 81, 9 / 9 = 1.
8 x 9 = 72, 90 / 9 = 10.
9 x 4 = 36, 72 / 9 = 8.
2 x 9 = 18, 54 / 9 = 6.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (17)

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Exit Ticket Answer Key

Question 1.
Each Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (18) has a value of 9. Complete the equations to find the total value of the tower of blocks.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (19)
___5__ × 9 = (5 + __1__ ) × 9
= (5 × ___9__ ) + ( __1___ × __9___ )
= 45 + __9___
= __54___

Answer:
6 x 9 = 54.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
5 x 9 = ( 5 + 1 ) x 9.
( 5 x 9 ) + ( 1 x 9 )
45 + 9.
54.

Question 2.
Hector solves 9 × 8 by subtracting 1 eight from 10 eights. Draw a model, and explain Hector’s strategy.

Answer:
9 x 8 = 72.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
9 x 8 = 72.
10 eights – 1 eight.
80 – 8.
72.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Homework Answer Key

Question 1.
Find the value of each row. Then, add the rows to find the total.

a. Each Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (20) has a value of 6.
9 × 6 = ___54_____
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (21)
9 × 6 = (5 + 4) × 6
= (5 × 6) + (4 × 6)
= 30 + __24___
= __54___

Answer:
6 x 9 = 54.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
6 x 9 = ( 5 + 4 ) x 6.
( 5 x 6 ) + ( 4 x 6 )
30 + 24.
54.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (22)

b. Each Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (23) has a value of 7.
9 × 7 = ___63_____
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (24)
9 × 7 = (5 + __4___) × 7
= (5 × 7) + (__4___ × 7)
= 35 + __28___
= ___63__

Answer:
9 x 7 = 63.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
9 x 7 = ( 5 + 4 ) x 7.
( 5 x 7 ) + ( 4 x 9 )
35 + 28.
63.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (25)

c. Each Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (26) has a value of 8.
9 × 8 = ____72____
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (27)
9 × 8 = (5 + __4___) × 8
= (5 × 8) + (__4___ × ___8__)
= 40 + ___32__
= __72___

Answer:
9 x 8 = 72.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
9 x 8 = ( 5 + 4 ) x 8.
( 5 x 8 ) + ( 4 x 8 )
40 + 32.
72.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (28)

d. EachEureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (29) has a value of 9.
9 × 9 = ____81____
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (30)
9 × 9 = (5 + _____) × 9
= (5 × 9) + (__4___ × __9___)
= 45 + ___36__
= __81___

Answer:
9 x 9 = 81.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
9 x 9 = ( 5 + 4 ) x 9.
( 5 x 9 ) + ( 4 x 9 )
45 + 36.
81.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (31)

Question 2.
Match
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (32)
Answer:
50 – 5 = 45, 9 x 5 = 45.
60 – 6 = 54, 9 x 6 = 54.
70 – 7 = 63, 9 x 7 = 63.
80 – 8 = 72, 9 x 8 = 72.
90 – 9 = 81, 9 x 9 = 81.
40 – 4 = 36, 9 x 4 = 36.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the multiplication and division of 9 is given.
50 – 5 = 45, 9 x 5 = 45.
60 – 6 = 54, 9 x 6 = 54.
70 – 7 = 63, 9 x 7 = 63.
80 – 8 = 72, 9 x 8 = 72.
90 – 9 = 81, 9 x 9 = 81.
40 – 4 = 36, 9 x 4 = 36.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (33)

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Madonna Wisozk

Last Updated:

Views: 5913

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Madonna Wisozk

Birthday: 2001-02-23

Address: 656 Gerhold Summit, Sidneyberg, FL 78179-2512

Phone: +6742282696652

Job: Customer Banking Liaison

Hobby: Flower arranging, Yo-yoing, Tai chi, Rowing, Macrame, Urban exploration, Knife making

Introduction: My name is Madonna Wisozk, I am a attractive, healthy, thoughtful, faithful, open, vivacious, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.